Oroszul fasisztázta le az ukránokat Bencsik András

  • narancs.hu
  • 2023. április 29.

Fekete Lyuk

A Russia Today riportfilmjében szerepel a Kitörés teljesítménytúra szervezője is. 

A Russia Today (RT) nevű orosz állami csatorna pénteken közzé tett egy 26 perces riportfilmet Magyarországról. Az RT oldalát a háború óta nehéz elérni, azt, hogy ez a film fönn van, a 444-nek egyik olvasója jelezte, aki egy posztszovjet országba utazva vette észre.

A riportban orosz kötődésű üzletember nyilatkozik arról, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók igazából az Európai Uniónak és Magyarországnak ártanak. A riporter arról beszél, hogy a magyar kormány lépései ebben a helyzetben oroszpártinak tűnhetnek, de ez valójában a józan ész politikája. 

Megszólal az összeállításban Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, aki oroszul beszél, többek között arról, hogy nem érti, miért akarja az EU fölvenni tagnak Ukrajnát, amikor abban az országban törvénytelenség uralkodik, nem működik a kormány, az állam, és ott „igazi fasiszták” vannak. Tündéri, hogy a filmet reklámozó rövid összefoglalóban is benne van Bencsik, ahogy egy könyvtárszobában beszél,  és a kamera végigsikik a Lenin-összes gerincén.

Szintén Bencsik nyilatkozik a filmben Magyarország szerepéről a két világháborúban, a történelmi Magyarországról, és arról, milyen területek tartoztak hozzá.

A történelmi Magyarország bemutatásában segíti a szerkesztőket Moys Zoltán, akire rendezőként hivatkoznak, de a 444 emlékeztet, hogy a Kitörés emlék- és teljesítménytúra szervezőjeként is ismert. 

A flmben arról nincs szó, hogy Ukrajna ellen Oroszország indított háborút. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk