Durva antiszemita plakát jelent meg Budapesten

  • narancs.hu
  • 2020. március 3.

Belpol

Kollégánk a 32-esek terén fotózta egy villamosmegállóban.

A plakát egy elektromos biztosítóberendezésen tűnt fel. Minden jel szerint nem hivatalos plakát, azaz nem valamelyik reklámcég terméke, nem egy számonkérhető ügynökség helyezte ki. Viszont nagyon jó minőségű, tehát valaki pénzt áldozott az elkészítésére. A közelben nem láttunk több ilyen plakátot, ám nem zárható ki, hogy nem ez az egyetlen.

A képen Harvey Weinstein volt hollywoodi producer, számos sikerfilm készítője látható. Weinstein ügyei voltak a metoo mozgalom elindítói, több tucat színésznő, filmes szakember vádolta meg az elmúlt években szexuális erőszakkal. Weinstein bíróság elé került, több per is folyik az ügyében az Egyesült Államokban, az első ítélet február végén meg is született, akár 25 évet is börtönben tölthet.

Erre lett kihegyezve a plakát is, amely viszont azt állítja, Weinstein azért szexuális ragadozó, mert zsidó származású.

false

 

Fotó: narancs.hu

Pár hónappal ezelőtt szintén antiszemita plakátok jelentek meg Budapesten, akkor a készítők lezsidózták az Index két munkatársát, amiért szerintük nem kell állva hallgatni az Ismerős arcok nevű együttes Nélküled című számát.

Antiszemita plakátok jelentek meg az Index újságíróiról Budapesten

Ez még mindig a Nélküled-botrány. Budapest több pontján jelentek meg olyan plakátok, amelyeken az Index két újságíróját, Miklósi Gábor és Dezső András látható az izraeli zászló előtt "Mi is a határon túlról jöttünk" felirattal - írja a 444.hu. A plakáton alul az Index logója is megtalálható a "Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás" felirat mellett.

Neked ajánljuk