Egészségügy, oktatás: jelentős béremelést ígér a kormány, pont a választások előtt
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban

Egészségügy, oktatás: jelentős béremelést ígér a kormány, pont a választások előtt

  • MTI
  • 2017. november 23.

Belpol

Az államigazgatásban viszont jelentős leépítéseket szeretne Lázár. Ezermilliárdos közúti és vasúti beruházások is jöhetnek.

Az egészségügyben és az oktatásban 2018–2020-ban jelentős béremelés várható, ami nélkül nem lehet  felzárkózni a fejlett nyugati országokhoz, mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége  (MGYOSZ) rendezvényén.

Lázár megjegyezte, „nem lesz érdemi változás az egészségügyben, ha nem tudjuk tovább emelni a béreket”.

Megerősítette azt a véleményét is, hogy az államigazgatásban még mindig sokan dolgoznak, ezért kedvezőnek tartaná, ha a létszámot csökkenteni lehetne. Jelezte, a kormány nagyon jelentős digitális, illetve közlekedési infrastrukturális fejlesztéseket tervez. Az e-kormányzást ki kell terjeszteni, a digitalizáció  gyorsítását pedig „magán kezdi a kormány” – mondta. Erre a kabinet 2018–2020 között mintegy 200 milliárd forintot költene a tervek szerint – tette hozzá.

Lázár János arról is szólt, hogy a kabinet a közúthálózat és a vasút nagyarányú korszerűsítését, fejlesztését határozta el. A közutak, az úthálózat fejlesztésére, bővítésére 2500 milliárd forintot, a vasúthálózat korszerűsítésére, javítására további 1000 milliárd forintot költhet a kabinet a következő években – emelte ki.

Figyelmébe ajánljuk