A bátrak országa: egy jó mezőőr éberebb a rendőröknél

  • narancs.hu
  • 2017. június 25.

Belpol

Toroczkai kis csapata menekülteket fektetett a földre.

A Jobbik alelnöke és Ásotthalom polgármestere büszkén posztolta ki Facebook-oldalára, amint sikeresen elkapnak egy menekültekből álló csapatot, amely épp az egyik tanyára készült bemenni. Egyelőre nem tudni, hogy a határvonalat őrző rendőrség miért nem vette észre a csoportot, de nem baj, mert Toroczkai mezőőrsége mindig éber:

„Ásotthalmi tanyába próbált betörni a képeken látható migránscsoport, akik a dupla kerítésen átjutva (átvágják, de létrát is használnak, és valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség) behatoltak Ásotthalom területére. Nem tudták azonban, hogy a mi mezőőrségünk mindig éber. A képek a velük való találkozást követően készültek. Ma már Szerbiában vannak” – írja a polgármester a Facebook-oldalán.

Egyébként amikor tavaly Léderer András, a Helsinki Bizottság menekültügyi koordinátora szerette volna megtudni, hogy pontosan milyen jogosítványai vannak ennek a bizonyos mezőőrségnek, Toroczkaitól rendes válasz helyett csak egy kis buzizás-zsidózás tellett.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.