Egy kiszivárgott munkaanyag szerint a kormány maximum 75 ezer forintig vállalná át a kieső bért

  • narancs.hu
  • 2020. április 8.

Belpol

További feltételek is vannak a tervben, amit a 444 ismertetett.

Mivel a rendelet szövege még nem ismert, eddig nem lehetett pontosan megítélni, mit jelent az a kormányzati bejelentés, hogy a részmunkaidőben foglalkoztatottak bérének 70 százalékát átvállalja az állam.

A 444 most ismertetett egy kormányzati munkaanyagot, amiből kiderülnek a tervezett intézkedés részletei.

A tervezet szerint az állam azon munkavállalóknál vállalná át a bér egy részét három hónapra, akiknek a munkaidejét a cégük a kieső megrendelések miatt 15-50 százalékkal csökkentette.

Az átvállalás csak a kieső munkaidő után járó bérre vonatkozna, és legfeljebb havi 75 ezer forintig terjedne.

Továbbá csak azok vehetnének részt a programban, akiknek a nettó jövedelmük nem haladja meg a minimálbér kétszeresét, 214.130 forintot.

A 444 szerint a kormányzati anyag azzal számol, hogy 1 millió ember tudja majd igénybe venni a segítséget, átlagosan havi 64,5 ezer forintos kifizetéssel.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.