Több mint egymillió forint adománnyal segíti Iványi Gáborékat a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 26.

Belpol

Másokat is arra bíztatnak, segítsék a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget a bajban.

„Van, akinek nem jut hajlék, betevő falat, elemi biztonság, tisztálkodási lehetőség, vagyis az emberi méltóság anyagi minimuma sem. Létezik egy vallási közösség, amely sokak emberi méltóságáért dolgozik. A Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség egyenként 613 ezer forinttal, összesen tehát 1 millió 226 ezer forinttal segíti a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség támogatottjait” –áll szeptember 24-ei közleményükben, amit a 444.hu vett észre. Az adományról szóló híren kívül a zsidó szervezetek mindenkit arra biztatnak, aki tud, segítsen Iványi Gáboréknak.

A MET ugyanis mint ismert, a Dankó utcai épületeiben 30, a vidéki intézményeiben pedig összesen közel 100 millió forintos közműtartozást halmozott fel 2010 óta, amikor a kormány törvénymódosítása miatt elvesztette  bevett egyházi státuszát és az ezzel járó állami támogatást.

Csütörtökön végül kikapcsolási moratóriumot kapott jövő tavaszig a Nemzeti Közművektől a MET kilenc intézménye.

Iványi Gábor ezt követően elmondta, hogy az elmúlt hetekben „megtisztelően sok” adomány, 60,1 millió forint érkezett a MET-hez magánszemélyektől, pártoktól és vallási közösségektől is, amit a tartozások kiegyenlítésére költenek majd. Hozzátette, hogy szerinte ugyanakkor nem ezeknek az embereknek kellene viselniük a terhet, amit alapvetően a kormány tétlensége okoz.

Figyelmébe ajánljuk