Elállta a Felix étterem bejáratát a Szikra Mozgalom

  • narancs.hu
  • 2022. december 9.

Belpol

„Fizessenek a gazdagok! A közösbe nem adtatok!” – skandálták. Egy öltönyös férfi forró teával kínálta őket, nem kértek belőle.

Élő fallal zárta el pénteken este a budapesti Felix étterem bejáratát a Szikra Mozgalom. 

A szervezet tagjai összekapaszkodva álltak az étterem elé.

A demonstrálók „Fizessenek a gazdagok!” feliratú molinót fogtak, a rendőrök közeledésére összekapaszkodtak, és mint egy szavalókórus, tovább skandáltak: „Fizessenek a gazdagok, a közösbe nem adtatok, ne attól vegyétek el, akinek ebédre kell, eleget csak az keres, aki multi vagy NER-es, itt a pénz a tanároknak, szép étterem, honnan loptad...”

Az akció kezdetén a Szikra Mozgalom közleményt küldött a Narancs szerkesztőségének is.

Ezt írja a szervezet:

„Eljöttünk a NER kedvenc luxusétterme, a Felix elé, hogy blokkoljuk a bejáratot. Hoztunk magunkkal történeteket kilakoltatott, megtört sorsú emberekről is, hátha valaki olvasgatna kicsit vacsora előtt! Vajon hány hétig eteti egy magyar család a gyermekeit annyiból, amennyiből a NER kedvenc luxuséttermében, a Felixben lehet vacsorázni? Egy kis beluga kaviár, amelyből 10 gramm 50.000 forint? Bélszín főételnek 25.000-ért? A Magyar Nemzeti Bank alapítványa még 2016-ban 3 milliárd forintért vette meg és újította fel a Várkert Kaszinót, azt mondták, konferencia-helyszínnek. Később kiderült, a pénz nagy részét egy luxusétterem kivitelezésére költötték, amit aztán Matolcsy Ádám jóbarátjának, Pintér Máténak játszottak át potom 306 millióért! Így került az adófizetői pénzből vásárolt és felújított Felix magánkézre. Mi lesz az emberekkel ebben az inflációs környezetben? Ha nem lesz kenyér, majd esznek egy kis beluga kaviárt? Fizesse inkább az a magyarok kenyerét, aki már most is kaviárt nyammog!”

Este háromnegyed hétkor – a videón látszik – egy pincérnek látszó férfi tálcán gőzölgő bögréket hozott, meglehet, az étteremből. Odakínálta a demonstráció résztvevőinek, de úgy tűnt, hiába.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk