A Momentum egyik alapítója belépett a DK-ba

  • narancs.hu
  • 2022. december 10.

Belpol

Buzinkay György szerint Dobrev Klára mögött van a helye.

"Csak Dobrev Klárával lehet legyőzni Orbán Viktort, ezért csatlakozom a DK-hoz - írta Buzinkay György a Momentum korábbi elnökségi tagja közösségi oldalán. 

Bejegyzésében három pontba szedve hosszasan sorolja döntését. A politikus szerint a Momentum identitást vesztett és nem hisz abban a jobbratoldósásban, amerre a párt most tart. Buzinkay úgy látja, hogy a DK-nak már kezdetektől fogva biztos indentitása van. Emellett Buzinkay azt is gondolja, hogy nincsen ennyi ellenzéki párta szükség Magyarországon, ez szerinte a legutóbbi országgyűlési választásokon végérvényesen kiderült. Mint írja, kell egy domináns ellenzéki párt, amelyik diktálja a tempót, kijelöli az igazodási pontokat, adja a vezetőt.

"Mára világossá vált számomra, hogy a Demokratikus Koalíció az a párt, amely képes vezetni az ellenzéket. Az egyedüli ilyen párt. Vagy a DK mögött sorakozunk fel, vagy örökké a Fidesz marad kormányon! Mára egyértelműen kiemelkedett egy vezető az ellenzéki oldalon: Dobrev Klára" - írja a Momentum egykori alapítója. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk