Elemezte a titkosszolgálat a határmenti lövöldözést

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 29.

Belpol

Kocsis Máté nyilvánosságra hozná a jelentést.

Rendszeressé váltak a fegyveres támadások a Magyarországgal határos szerbiai oldalon, és az erősödő migrációs nyomás behozza a terrorizmust az Európai Unióba – erről beszélt Kocsis Máté, a Fidesz-frakció vezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A politikus beszámolt arról, hogy magyar titkosszolgálati jelentés is készült a déli határnál megjelent terrorkockázatról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről.  

A dokumentumot egyelőre csak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai olvashatták, de Kocsi Máté hétfőn kezdeményezni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra. Az a véleménye, hogy a jelentés megállapításai nem maradhatnak titokban, mert mindenkinek tudnia kell „az Európát a leginkább égető problémáról”.

A frakcióvezető arról is beszélt, csütörtökön személyesen bizonyosodott meg Ásotthalmon arról, hogy a helyzet egyre rosszabb a határ túloldalán, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen éles lőszert is használnak „a migránsbandák, a terrorsejtek”.

A politikus úgy gondolja, minden terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős, és e jelenségről, valamint az Unió elhibázott migrációs politikájáról szóló vita meg fogja határozni a jövő évi európai parlamenti választásokat.

A déli határ őrzése tényleg egyre nehezebb feladat. A magyar-szerb határ túloldalán, Horgos közelében többször is volt lövöldözés. A legutóbbi eset pénteken hajnalban történt, hárman meghaltak:

 Arról, miért Szerbián át jönnek, miért Horgosnál gyülekeznek, hogyan próbálnak átjutni a magyar határkerítésen az afrikai és ázsiai emberek, ezek a cikkeink szólnak:

 

Azzal, hogy kik szállítják a határsértőket, például ez az írásunk foglalkozik:

És ez:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk