Lövöldözés volt a magyar határ melletti Horgoson, hárman meghaltak

  • narancs.hu
  • 2023. október 27.

Bűn

A település polgármestere szerint a rendőrség biztosította a terepet.

Legalább három ember meghalt, egy pedig megsebesült abban a lövöldözésben, amely péntek hajnalban tört ki a magyar határ melletti Horgos külterületén – erősítette meg a rendőrség a szerbiai közszolgálati televízió értesülését.

Az MTI beszámolója szerint Sors Róbert, a település vezetője a Szabadkai Magyar Rádiónak azt mondta, a rendőrség biztosította a terepet, Horgoson nincs veszély, ám mindenkit arra kért, hogy ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé, amelynek közelében a lövöldözés történt. A vajdasági Szabad Magyar Szó beszámolója szerint hajnali négy óra körül hallották először a fegyverropogást a Horgoson élők, ezért sokan nem is engedték iskolába a gyerekeiket. Egy általános iskolai tanár a lap megkeresésére elmondta, „semmi információt nem kaptunk, sem a rendőrségtől, sem a vezetőségtől. Ez a legborzasztóbb, hogy az emberek egyáltalán nincsenek tájékoztatva arról, hogy mi történik körülöttünk.”

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb–magyar határ közelében bevándorlók csoportjai és embercsempészbandák között. A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, amelynek Szerbia is része. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út. Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a bevándorlók sok esetben újra útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt, ahol ismét megkísérelnek bejutni az Európai Unióba.

Horgos térségében tavaly év végén is több alkalommal alakult ki fegyveres konfliktus. Az akkor helyzetről ebben a cikkünkben olvashatnak bővebben.

(Címlapképünkön: Rendőrautó a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elbocsátásba kezdett az Opera, sztrájkolót is kirúgtak

A szakszervezetek szerint az elbocsátások célja a megfélemlítés, az Opera vezetése bosszút áll olyan kollégákon, akik részt vettek a béremelést kiharcoló tavaszi sztrájkban. Hétfőn egyeztetésre várják Ókovács Szilveszter főigazgatót, és a felmondások visszavonására szólítják fel.