Nyilvánosságra hozta a DK hét közmédiás fizetését

  • narancs.hu
  • 2023. október 29.

Belpol

Az ellenzéki párt pert indított az MTVA ellen az adatokért és nyert a Fővárosi Ítélőtáblán.

Pert indított a Demokratikus Koalíció annak érdekében, hogy megtudja, mennyi fizetést kapnak az állami közmédia irányítói és arcai, akik – mint Kálmán Olga frakcióvezető fogalmazott videóüzenetében – „közszolgálat helyett kormánypropagandát folytatnak a köztévén”.

A Fővárosi Ítélőtábla az MTVA-val szemben az ellenzéki pártnak adott igazat.

A DK így közzé tette vasárnap, hogy

Császár Attila hírterületi vezető szerkesztő havi fizetése 1 millió 300 ezer 500 forint;

Meszes Boglárka, az M1 műsorvezetője 1 millió 346 ezer,

Németh Zsolt hírigazgató 1 millió 600 ezer,

Siklósi Beatrix szerkesztő 1 millió 667 ezer,

Lánczi Tamás elemző 2 millió 168 ezer 500,

Papp Dániel vezérigazgató 3 millió 500 ezer forintot;

Nagy Katalin brüsszeli tudósító 5300 eurót keres. 

Kálmán Olga emlékeztet, a vezőrigazgató fizetése „az irreálisan magasra becsült magyar átlagkereset több mint hatszorosa, a tanárbéreknek a hétszerese, az átlagnyugdíjnak pedig közel tizenhétszerese”.

Az MTVA-tól kiperelt közérdekű adatok szerint e fizetéseken túl egyes vezetők prémiumként a 3 vagy 6 havi fizetésüket is megkaphatják, az azonban nem derült ki, hogy ki kapott ilyen jutalmat. A DK-nak az a véleménye, szégyen és gyalázat, hogy akik a közmédiából propagandagyárat csináltak, milliós vagy több milliós fizetéseket visznek haza.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.