Elismerte az államtitkár, az egészségügy állapotát ért "indokolatlan támadások fele igaz"

  • narancs.hu
  • 2023. június 8.

Belpol

Takács Péter szerint a sajtó hangulatkeltése volt megírni, hogy egyedül maradt a János kórház a gyerekügyeletre.

Mint arról lapunk is beszámolt, Kőnig Róbert gyermeksebész egy Facebook-posztban jelezte nemrég, hogy hatalmas tumultus alakult ki a János-kórházban, miután egyedül maradtak gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként egész Észak- és Közép-Magyarországon. Takács Péter egészségügyi államtitkár a Facebookon reagált a történtekre.

Azt írta, informatikai hiba miatt esett ki a főváros másik gyerektrauma-ellátója vasárnap, ezért a János-kórház néhány órára egyedül marad.

Ez nyilván terhet jelent, de hasonló a világon bárhol előfordul. A szülők ilyenkor feszültek, és van, aki az ellátó személyzeten tölti ki a frusztrációját, amit adott esetben az orvos nehezebben kezel. Itt is ez történt"

– írta az államtitkár. Mindez szerinte "Egy teljesen civil kollégának kicsit sok volt, és kirakott egy posztot, amiben hangot adott annak, hogy egy vis maior helyzet miatt ne az egészségügyi dolgozókon vezesse le senki a feszültséget."

Majd ez után következett az, amit Takács "a sajtó hangulatkeltésének" nevez. Az államtitkár szerint ugyanis nem lett volna szabad rendszerhibát kiáltani. De

az egészségügyet számos indokolatlan támadás éri", úgyhogy "érdemes erős kritikával kezelni ezeket, mert csak a fele igaz"

– magyarázta. Eszerint az államtitkár is elismeri, úgy gondolja, hogy az egészségügyet ért kritikák fele igaz volna?

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk