Kaotikus viszonyok alakultak ki a sürgősségi gyermekellátásban

  • narancs.hu
  • 2023. június 5.

Belpol

A János kórház egyetlen ügyeletben lévő gyermeksebészére 163 eset jutott 24 óra alatt.

„Fejem, mikor tegnap délután megtudtam, hogy egyedül maradtunk Észak- és Közép-Magyarország területére, gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként...” – kezdte Facebook-bejegyzését hétfő délután Dr. Kőnig Róbert, a János kórház gyermeksebésze.

 

Az orvos bejegyzésének hashtagjei között azt írta: 163 gyereket fogadtak 24 óra leforgása alatt.

Az RTL.hu kereste az ügyben a Belügyminisztériumot, de egyelőre nem tették közzé, hogy kaptak-e választ.

Dr. Kőnig Róbert néhány órával ezután újabb bejegyzést tett ki az oldalára, melyben azt írja: „Bár a szülők túlnyomó többsége amellett, hogy ugyanúgy aggódnak a gyermekeikért mint bármelyikünk, megértette, hogy ez egy 'vis major' helyzet, és hogy meg fog nőni a várakozási idő, ugyanott sajnos voltak páran akik hangulatot keltettek és valóban sértegettek, fenyegettek, ránk törték az ajtót.”

 

A szakember hozzáteszi: „Természetesen az ő gyermekeiket is kedvesen láttuk el és mindenkit a problémájának súlyossága szerinti sorrendben hívtunk be. Büszkén jegyzem meg, hogy senkivel nem váltunk el haragban, legfeljebb halkabban köszöntek el”.

Bejegyzése végén azt írja: „Köszönjük, ha azzal segítitek a gyermekek ellátását, hogy higgadtak maradtok a várótermekben. Ez az ő lelküknek a legfontosabb...”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk