Eljárást indít a rendőrség a kedd reggeli kordonbontás résztvevői ellen

  • narancs.hu
  • 2023. május 9.

Belpol

Összesen 41 főt, köztük több országgyűlési képviselőt igazoltattak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Momentum országgyűlési képviselői és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kedd reggel 7 óra körül ismét lebontotta a Karmelita körül felállított kordonokat.

Az akció békésen zajlott, a képviselők és az aktivisták a kordonra ültek, hogy azokat ne lehessen újra felállítani. Az akció váratlanul érte a hatóságokat, eleinte még csak kevés rendőr volt a Karmelitánál, majd egyre több egység érkezett a helyszínre, és igazoltatni kezdték a lebontott kordonokon ülő demonstrálókat.

A rendőrség közleménye szerint

összesen 41 főt, köztük több országgyűlési képviselőt igazoltattak.

A „be nem jelentett gyűlés” szervezőjével szemben szabálysértési feljelentést tesznek, az intézkedő rendőrök által készített felvételek elemzését és a helyszíni szemlét követően a „rongálásban” részt vevők ellen szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményeznek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk