Építkezésre hivatkozva zárták le a Karmelita előtti utcát, de a hivatali autók azért szabadon járhatnak

  • narancs.hu
  • 2022. január 18.

Belpol

A Karmelita előtti szakaszt egyáltalán nem is érinti a közeli építkezés. 

Bár a Miniszterelnökség környékét hivatalosan egy építkezés miatt zárták le, valójában semmilyen nyoma sincs építkezésnek – írja a Telex. 

A lap emlékeztet rá, hogy az I. kerületi Színház utcát november 26-án zárták le teljes hosszában, itt található Orbán Viktor hivatala, a Miniszterelnökség épületegyüttese, valamint Rogán Antal irodája is. Akkor a Várkapitányság Nonprofit Zrt. a 444-nek azt írta, azért volt szükség a lezárásra, mert "érdemben megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza". Sőt, Gulyás Gergely egy december eleji kormányinfón is arról beszélt, hogy építési munkák zajlanak, és ezért "a bejutást nehéz lesz biztosítani". 

Ezzel szemben bár a Karmelitával szemközt található Főparancsnokság épülete fel van állványozva, ez már hónapok óta így van, a Színház utcán viszont nincs nyoma az építkezésnek, és zavartalanul közlekedhetnek is azon a részen a szolgálati autók, a hivatal dolgozói, valamint az ide érkező vendégek is, csak a nyilvánosság vagy az újságírók nem. 

A terület lezárása előtti hetekben egyébként éppen arról forgattunk, hogy kik azok a hivatalos kormányzati pozícióval nem rendelkező emberek, szakértők, propagandisták és politikusok, akik rendszeresen felbukkannak a miniszterelnök környezetében. Ennek a videónak a végén látható az is, amikor Orbán Viktor a lezárás előtt két nappal a helyszínen forgató stábunk irányába mutatott valamit.

A lap kérdésére a Várkapitányság ugyanakkor most is azt válaszolta, hogy "a munkálatok zavartalan lebonyolításához a kivitelező kérésére forgalomtechnikai átalakítást kellett végezni". 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk