Érden is megvan az ellenzéki egység

  • narancs.hu
  • 2019. július 24.

Belpol

A korábban SZDSZ-es, majd az MSZP–Párbeszéd színeiben politizáló Csőzik László ügyvéd a közös jelölt.

Csőzik László ügyvéd lesz az érdi ellenzék egyetlen és közös jelöltje a fideszes jelölttel szemben – írja a Népszava. Mindehhez hosszú egyeztetések és kompromisszumok kellettek – mondta el a lapnak Csőzik.

A közös jelölt mögött felsorakozott: a Civil Érdek, Érdi Bőtermő, Lokálpatrióta és Érdekvédelmi Egyesület (Meggyesek), a DK, a Jobbik, a Közéleti Kerekasztal, az LMP, az MSZP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Momentum.

Az ellenzéki egység egy helyi ügyekre fókuszáló program mögé alakult, amelynek része az átlátható városi működés, a közlekedési hálózat vagy a szociális problémák megoldása.

Csőzik korábban az SZDSZ-ben politizált, 2018-ban az MSZP–Párbeszéd jelöltjeként indult Diósdon az országgyűlési választáson egyéni választókerületben, és Aradszki András Fidesz–KDNP-s jelölt mögött a második lett – emlékeztet a hvg.hu.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.