Budaörs polgármestere szerint fideszesek sem örülnek az iskolaigazgatók csicskáztatásának

  • narancs.hu
  • 2019. július 24.

Belpol

Nem érti Budaörs polgármestere, vajon mi lehetne meggyőzőbb a két helyi gimnázium eredményeinél.

Nem érti Budaörs polgármestere, vajon mi lehetne meggyőzőbb annál a két helyi gimnázium vezetői pályázatánál, mint az érintett iskolák eredménye, valamint az összes véleményezésre jogosult szerv támogatása – mondta Wittinghoff Tamás ezt az ATV-ben mondta el.

Kásler korábban azt mondta, azért nem támogatta a két budaörsi gimnázium vezetőjének pályázatát, mert nem találta őket elég meggyőzőnek. A minisztérium később jobb híján 1-1 évre az ötéves vezetői posztot megpályázó két igazgatót nevezte ki.

Wittinghoff szerint márpedig az eredmények önmagukért beszélnek. Elmondása szerint az iskolákba számos úgymond fideszes bekötésű ember próbálja bejuttatni a gyerekét, ők sem örülnek ennek a kimenetelnek.

Ez az egész ügy az önrendelkezés folyamatos felszámolásának egyik utolsó állomása, pedig az önrendelkezés a demokrácia alapja kéne legyen. Az egész az iskolák államosításával kezdődött, onnan nem kellett volna elvenni az iskolák fenntartói és tulajdonosi jogait az önkormányzatoktól, ahol azok képesek lettek volna jól működtetni az oktatási intézményeket, a mostani felállásban rosszabbul működnek ezek az intézmények – hangsúlyozza a polgármester. Budaörs most is több százmillió forinttal kell támogassa ezeket az iskolákat, teszi hozzá, hogy jól tudjanak működni.

Figyelmébe ajánljuk