És ön fegyvert fogna, ha megtámadnák Magyarországot?

  • narancs.hu
  • 2022. június 18.

Belpol

A Publicus felmérése szerint tízből hatan beállnának megvédeni a hazájukat. Ha Magyarország támadna, akkor a harcolók aránya sokkal kevesebb lenne.

Május 26. és 30. között 1004 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban kérdezte a Publicus Intézet az embereket arról, hogy mit tennének, ha Magyarország háborúba keveredne.

Ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, minden második (51 százalék) megkérdezett inkább harcolna a hazájáért, derül ki a Publicus közvéleménykutatásából.

Ha Magyarországot támadnák meg, tízből hatan mondják, hogy harcolnának, ha viszont Magyarország támadna meg valaki mást, tízből nyolcan nem fognának fegyvert.

Háború esetén a fideszesek kétharmada, míg az ellenzéki szavazók 44 százaléka mondja, hogy harcolna. Az aktív státuszúaknál ugyanez 56, a nyugdíjasoknál pedig 40 százalék.

Leginkább még a 18-29 évesek (15 százalék) harcolnának, utánuk következnek a 45-59 év közöttiek (11 százalék) és a 30-44 év közöttiek (10 százalék). A 60 évnél idősebbek 3 százaléka nyilatkozott így.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.