Etikai vizsgálatot indít a DK a Gyurcsányt kritizáló képviselő ellen

  • narancs.hu
  • 2024. június 30.

Belpol

Leel-Őssy Gábor, a DK alapító tagja többször kritizálta a párt elnökét a közösségi médiában, és a jelek szerint ez a párt érdekeit sérti.

A Facebookon számolt be Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció egyik alapítója arról, hogy a párt etikai vizsgálatot indít ellene. A hivatalos indoklás szerint az alapszabály 12/b pontját sértette meg a képviselő, vagyis kijelentése ellentétes a párt etikai normáival, politikai céljaival, illetve kijelentése veszélyezteti a párt politikai céljainak megvalósulását, sérti jóhírét.

A képviselő azzal követte el ezen vétségeket, hogy a választás után nyíltan, a közösségi médiában kritizálta a párt vezetését. Szerinte jogos és megérdemelt a DK megbüntetése - vagyis az eredmény, ami törpepártot csinált a DK-ból. A választás volt a párt Waterlooja, Gyurcsánynak pedig nem Szent Ilonára, de legalább Kötcsére azért vissza kellene vonulnia. A megszólított pártvezér 43 perces videóban magyarázta el, miért nem mond le az elnöki posztról és elemezte az ország és a párt helyzetét. 

Leel-Őssy bejegyézésében azt írja, elvárja, hogy Gyurcsány is jelen legyen a "hóhérolásán", vagyis az etikai eljáráson. "Várom, hogy rámutass, melyik mondatom, szavam, vagy betűm nem volt igaz? Ugyanis, Tisztelt Elnök úr, én az igazat mondtam, írtam. Én igazat mondtam, írtam. Reggel, délben, este..."

Gyurcsány Ferenc nem csak párttársait ekézi, szerinte a sajtó is az ellenfele, legalábbis a 444 biztosan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk