Gyurcsány Ferenc: a 444.hu az ellenfelünk

  • narancs.hu
  • 2024. június 29.

Belpol

Úgy tűnik, divat lett az ellenzéki politikusok körében a független médiát hibáztatni. 

„A vérhányás és a sajtószabadság – avagy hogyan lett a 444.hu az ellenfelünk. A szólásszabadság szent és sérthetetlen. Ebben nincs vita. A vita ott kezdődik, amikor több alkotmányos jog, követelmény összeütközik, ilyen például a szólás szabadsága és az emberi méltóság, vagy éppenséggel a nemzet biztonságának védelme. Régi vita ez, ismerjük. A sajtó szabadsága a szólásszabadság speciális változata, amelyben a szólás szabadságát biztosító különlegesen fontos intézményt is védjük, azaz a sajtót. Ez is világos.Ha valaki a szólás szabadságával élve sérti más ember méltóságát, becsületét, ha igaztalan, súlyosan sértő dolgot állít, mindezt nagy nyilvánosság előtt teszi, az büntetendő cselekmény” – írja a Facebookon Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. 

Az ügy előzménye, hogy a portál véleménycikket közölt Gyurcsány azon interjújáról, melyben annak hátterét magyarázza, hogy miért nem mond le a párt vezetéséről a kudarcos EP-választás után. Ezt követően a Bartus László által vezetett (és többnyire általa írt) Amerikai Népszava a lap előfizetéseinek lemondására szólította fel az olvasókat. (A cikket a Nyugati Fény nevű DK-közeli lap is átvette.) A 444.hu ezt követően arról írt, hogy a korábbi miniszterelnök beleállt a szabad sajtóba, amiért az túlságosan középen áll, nem támogatja a hazai ellenzéki pártokat.

Az Amerikai Népszava egyébként arról is írt a héten, hogy „Lendvai Ildikó beállt Magyar Péter hajtóvadászatába hajtónak”, mindössze azért, mert Lendvai megpendítette, hogy a Gyurcsány-házaspárnak vállalnia kéne a gyenge EP-választás következményeit. 

A DK pártelnöke szombaton arról írt, hogy a 444.hu politikai ellenfelük.

 "A 444.hu harcra lépett ellenünk. Joga van hozzá. Harcának célja, hogy politikai károkat okozzon nekünk, eszköze személyünk és tevékenységünk minősítése.Az viszont a mi minősítésünk, hogy ezt a módszert és ezt az írást hazugnak, emberi becsületet sértőnek, megalázó szándékúnak, rosszindulatúnak, hatásvadásznak tartjuk. Az újságíró szerintünk becstelen firkász, a lapja pedig szennylap. Ez meg a mi véleményünk. Magára valamit adó ember szerintünk undorral elfordul egy ilyen laptól. A lap politikai ellenfelünk” – írta Gyurcsány Ferenc.

Hasonló dolog történt pár nappal korábban, ugyanis Magyar Péter az egész független sajtót pécézte ki magának, azt állítva, hogy a jelenlegi rendszer fenntartásában érdekeltek, mert a legtöbb lap beszámolt az Ötkertben történt balhéjáról. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk