Magyar Péter reagált Orbán új pártszövetségére: „Patrióták, ja”

  • narancs.hu
  • 2024. június 30.

Belpol

A Tisza politikusa szerint azokból formálódott a szövetség, akiket egyik klubba sem hívnak meg.

Elsőként Magyar Péter reagált arra a hírre, hogy Orbán Viktor megalapította a saját európai pártszövetségét Patrióták Európáért néven.

„Miután minden európai frakció elutasította a Fidesz felvételét, ma a miniszterelnök elmondta, hogy rajta kívül minden európai politikus Európa ellen dolgozik, ezért egy új pártszövetséget hoz létre. Van itt minden: szélsőjobb, magyar ellenes politikus, liberális szédelgő és virtigli szocialista. De hát, ők mások, ők szuverenisták és ők meg fogják változtatni az európai történelmet” – írta a Tisza Párt alelnöke.

Magyar Péter azt is megemlítette, hogy a „patriótákat” Orbán szerint az illegális migráció megfékezése köti össze. „Vajon Orbán Viktor beszámolt az új szövetségeseinek a 2000 emberkereskedő szabadon bocsátásáról, a letelepedési kötvényekről és a több tízezer gazdasági migráns behozataláról?” – tette fel a kérdést, és végül így értékelt:

„Olyan ez, mint amikor egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot és rögtön azt bizonygatod, hogy a tiéd az igazi, tiéd a legnagyobb, tiéd az egyetlen.”

A politikus kommentben még hozzáfűzte: „Patrióták, ja.”

Magyar Péter, akinek a pártja majdnem 30 százalékot ért el a június 9-i EP-választáson, az Európai Néppárthoz csatlakozott, a Tisza alelnöke Budapesten találkozott Manfred Weberrel is. A KDNP, amely egyetlen képviselővel volt jelen a Néppártban, már korábban jelezte, hogy amennyiben a felveszik a Tiszát, ők kilépnek, ez végül meg is történt. Azóta Orbán Viktor szemében Weber a Belzebub, egy háborúpárti zugliberális, aki „régi rosszakarója Magyarországnak, von der Leyen hozzá képest csak ministráns kislány”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a 18 milliárd forintos kárértéknél állt meg a nyomozás a pünkösdi egyház ügyében című cikk miatt.