„Ez a lépés is a tanulás, az oktatás és a kutatás szabadságáról szól” – Omudsmanhoz fordul Szél Bernadett a gender szak bezárása miatt

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 12.

Belpol

Az LMP politikusa szerint ez is csak a minden értelmet nélkülöző „genderháború” egy újabb fejezete.

„Ombudsmanhoz fordulok, mert súlyosan sérti az oktatás és a kutatás szabadságát, hogy alkotmányellenesen, hatalmi szóval, rendeletileg egyszerűen betiltanak egy akkreditált képzést” – írja Szél Bernadett Facebook-oldalán.

„Nyilván a kormány által indított és minden értelmet nélkülöző »genderháború« egy újabb fejezete ez, de mielőtt belemegyünk a társadalmi nemek kérdésébe, fel kell tenni a kérdést, hogy most a genderképzés, de mi lesz a következő?”

„Mert – hasonlóan a CEU és az MTA ügyéhez – ez a lépés is a tanulás, az oktatás és a kutatás szabadságáról szól, innentől kezdve a konkrét célponton innen és túl mindenki ügye ez. Nem sok maradt a fékek és ellensúlyok rendszeréből, de az ombudsman intézménye még áll. A fenti megfontolások miatt fordulok az alapvető jogok biztosához – ő tud normakontrollt kérni és meggyőződésem szerint az alkotmányellenes, az oktatás és kutatás szabadságát sértő lépés miatt erre szükség is van.”

(Szél Bernadett/Facebook)

Figyelmébe ajánljuk