Fasiszta rock dübörgött Velencén, az önkormányzat is felháborodott

  • narancs.hu
  • 2022. július 5.

Belpol

A rendezvénytől több kilométerre is tisztán lehetett hallani a Fehér Törvény és a Kitörés zenekar dalainak szövegét.

„Az elmúlt hétvégén lezajlott zenei fesztiválon elfogadhatatlan, gyűlöletkeltő, közösség ellen uszító szövegek hangzottak el, amelyek Velence számos, a fesztivál helyszínétől akár több kilométerre elhelyezkedő pontján világosan hallhatók voltak. Ezeket a megnyilvánulásokat Velence Város Önkormányzata a leghatározottabban elítéli és elutasítja” – közölte Velence önkormányzata a Facebook közösségi oldalon.

A közlemény szerint a július elsején és másodikán megtartott zenei fesztivál Velence-Ófaluban, a Drótszamár Kemping területén zajlott.

A szervezők „még tavasszal kértek az egész nyári szezonra zajhatárérték-megállapítást az önkormányzattól, amelyet megkaptak, azonban rendezvénytartási engedélyt nem igényeltek. A kérelemhez a szervezők programot nem csatoltak” – így a település. Igaz,  „saját kezelésében lévő területen bármely szervezőnek jogában áll törvénybe nem ütköző rendezényt tartani Velencén. Az azonban jogos felháborodást kelt, ha rasszista, náci szövegeket lehet hallani városunkban. Hazánkban a gyűlöletbeszédet mint nagy nyilvánosság ellen elkövetett, közösség elleni uszítást a Büntető törvénykönyv bünteti (Btk. 332. §.b).Az önkormányzat a lakossági bejelentésekre és panaszokra való tekintettel a jövőben még nagyobb odafigyeléssel jár el, valamint megteszi a szükséges lépéseket a hasonló rendezvények elkerülése érdekében.”

A 24.hu cikke szerint a Rockstrand nevű rendezényről van szó, amely – hirdetésének grafikája is erre utal – szkinhedfesztivál volt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a történteket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk