Fegyelmi eljárást indítottak Göd momentumos polgármestere ellen

  • narancs.hu
  • 2020. július 17.

Belpol

A Fidesz mellett a DK, a Jobbik és az LMP is Balogh Csaba ellen fordult.

Fegyelmi eljárást indított a gödi képviselőtestület a város momentumos polgármestere, Balogh Csaba ellen – erről maga Balogh számolt be Facebook-oldalán.

Gödön megbomlott az októberben diadalmaskodó ellenzéki koalíció, amit jelez, hogy a fegyelmi elindítását a Fidesz mellett a DK-s,  jobbikos és LMP-s képviselők is megszavazták.

A képviselők szerint Balogh az SZMSZ-t, a beszerzési szabályzatot és a költségvetési rendeletet sértette meg, de a városvezető azt írta, konkrétumokat nem hoztak fel ellene.

Balogh Csaba posztja szerint bár nem ért egyet vele, áll a vizsgálat elébe, azt viszont polgármesteri vétóval akadályozta meg, hogy 30 napra felfüggesszék tisztségéből.

"Egy olyan helyzetben, amikor egyrészt Göd egy részét elveszik, és egy nagy, káros anyagokat kibocsátó multi kezére szeretnék játszani a várost, másrészt pedig az egészségügyi helyzet is folyamatos készenlétet igényel, akkor egy hónap polgármester nélkül mindenképp sértené a város érdekeit" – magyarázta a polgármester, a városban gyárat üzemeltető Samsungra utalva.

Figyelmébe ajánljuk