Fejenként 300 forintnyi dinnyével "támogatták" a közmunkásokat Hajdúnánáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 9.

Belpol

Dübörög a kampány. Krumpli helyett most ez jutott.

"Elképesztő cinizmus" - számol be Hadházy Ákos a Facebook-oldalán arról, hogy Hajdúnánáson az önkormányzat 300 forint értékű "természetben biztosított települési támogatást" biztosít közmunkásainak és a szociális ellátásban részesülőknek. A támogatás/adomány konkrétan fejenként 1-1 dinnyét jelent a független képviselő beszámolója szerint.

Hadházy szerint maga a támogatástról szóló értesítés is kordokumentum, ugyanis az azzal kezd, hoyg tárgymegjelölésében feltünteti: "XY rendkívüli élethelyzetben nyújtott támogatása".

Hajdúnánáson elfogyott a krumpli? Talán ezért történhetett, hogy a fideszes önkormányzat valami elképesztő cinizmussal...

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, September 8, 2021

A határozat így szól - természetesen személyes adatok nélkül - : "Városi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a 41/2021 (IX.3) számú határozatával XY 4800 Hajdúnánás, Z utca alatti lakos részére rendkívüli helyzetére tekintettel (!) nyújtott települési támogatásként 300. Ft azaz háromszáz forint természetben biztosított támogatást állapít meg.A természetbeni támogatás átvehető a 4800 Hajdúnánás Bartók Béla körút 27. szám udvarán (régi Háziipari Szövetkezet)."

Hajdúnánás polgármestere a Fidesz színeiben indult Szólláth Tibor.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk