Fekete-Győr András jogerősen is pert nyert Mészáros Lőrinccel szemben

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 24.

Belpol

"Szó nincs becsületsértésről, az elszámoltatással kapcsolatos kijelentések bőven beleférnek az értékítélet kategóriájába."

"Döntött a bíróság: alaptalanul vádaskodott ellenem Mészáros Lőrinc" - írja Fekete-Győr András a Facebook-oldalán.

A Momentum elnökét és miniszterelnök-jelöltjét még májusban jelentette fel Mészáros, rágalmazás és becsületsértés miatt, mert Fekete-Győr többször is bűnözőnek nevezte őt. Mészáros kifogásolta például, hogy Fekete-Győr azt mondta a 444.hu-nak adott interjújában, hogy:

  • „A felcsúti per az Orbán-rendszer politikai és gazdasági felépítőinek, ha úgy tetszik a rendszer fő bűnöseinek a pere lesz. Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik.”
  • „Nem tudom, hogy melyik pártra szavaznak, de azt tudom, hogy nekem személyesen is több olyan bizalmas beszélgetésem volt, akár ügyészségen dolgozóval, nyomozóval, sőt titkosszolgálati szakemberrel is, akiktől megnyugtató információkat kaptam arról, hogy lesz jogalap Mészáros Lőrinccel és társaival szemben fellépni.”
  • „Attól függ, hogy a nemzeti nagytőke melyik szegmensét nézem. A NER által felhizlaltat? Mészárost? Tiborczot? Szíjj Lászlót? Mert velük semmi dolga nincs a Momentumnak, azon túlmenően, hogy az új kormány bíróság elé fogja őket állítani. Azok viszont, akik az elmúlt évtizedekben Magyarországon gazdasági pozíciót építettek ki, és értéket teremtettek, ők az új magyar kormány partnerei lesznek a jövő Magyarországának felépítésében is.”

Emellett Mészáros sérelmezett több más megszólalást is a Momentum elnökétől.

Júliusban Mészáros zárt tárgyalást kért, Fekete-Győr akkor azt írta:

"Természetesen mi nyílt tárgyalást kezdeményezünk, mert semmi félnivalónk a nyilvánosságtól. Sőt, ha Magyarország leggazdagabb embere ilyen büszke a saját teljesítményére, vegyen részt ő is személyesen a nyílt tárgyaláson, és mondja ki, hogy nem tartja magát strómannak!"

Most viszont döntött a bíróság, az ítélet jogerős.

"Nem bírja elviselni Mészáros Lőrinc, hogy nem ő dönt arról, ki mit mondhat róla. Előbb tavasszal “becsületsértésért” jelentett fel, miután a 2022 utáni felelősségre vonásáról beszéltem, majd amikor a bíróság az én javamra döntött, ahelyett, hogy elfogadta volna a döntést, fellebbezett, sőt, egy Facebook-posztom miatt még egyszer megpróbált feljelenteni ezen a fellebbezésén keresztül" - kommentálta a döntést a Momentum elnöke, majd hozzátette: "szó nincs “becsületsértésről”, az elszámoltatással kapcsolatos kijelentések pedig bőven beleférnek az értékítélet kategóriájába. Tehát legalább három bíró gondolta már úgy, hogy Orbán Viktor fő strómanja alaptalanul vádaskodik."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk