Felbomlott az ellenzéki összefogás Angyalföldön

  • narancs.hu
  • 2019. december 25.

Belpol

Külön utakon járnak.

Külön indít jelöltet a szövetséges MSZP és a Momentum a XIII. kerület egyik körzetében, a Facebookon üzengetnek a pártok képviselői, írja a Népszava.

Mivel főpolgármester-helyettesi megbízása miatt a momentumos Kerpel-Fronius Gábor lemondott képviselői mandátumáról, márciusban a XIII. kerület 9. körzetében időközi önkormányzati választás lesz.

A Momentum december 10-én mutatta be jelöltjét, Polyák Krisztinát, mivel ebben a körzetben a megállapodás értelmében októberben is az ő jelöltjük (Kerpel-Fronius) indult. Kerpel-Fronius elmondása szerint erős MSZP-s nyomásgyakorlás után ő átadta volna a jelölés jogát, de a Momentum elnöksége ezt felülbírálta.

A kerületi MSZP mindezt úgy értelmezte, hogy a Momentum „váratlanul, egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak és a sajtón keresztül próbál nyomást gyakorolni a szövetségeseire".

Ilyen előzmények után mutatta be december 23-án az MSZP saját képviselőjelöltjét, Vajó Viktória környezetvédelmi szakembert, a Lokálpatrióta Egyesület tagját.

false

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.