Feljelentik Orbán Viktort az egyéni nyugdíjszámlák miatt

  • narancs.hu
  • 2019. április 23.

Belpol

Dobrev: a hitegetés és zsarolás hatására több millió ember veszítette el a megtakarításait

A Demokratikus Koalíció csalás miatt feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten azt mondta, hogy ebben a kormányzati ciklusban nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák. – adta hírül a Távirati Iroda.

Dobrev Klára  keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy értelmezte a kijelentést, hogy a kormány soha nem fogja létrehozni az egyéni nyugdíjszámlákat. A DK Ep-listavezetője arra emlékeztetett, hogy a kormányfő 2010-ben még arról beszélt, hogy akik a magánnyugdíjpénztári rendszerből visszalépnek az államiba, azoknak továbbra is lesz olyan egyéni számlájuk, ami lehetővé teszi a befizetések nyomon követését.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a hitegetés és zsarolás hatására több millió ember veszítette el a megtakarításait és mára már biztossá vált, hogy ezek a pénzek eltűntek az állami rendszerben. Emiatt azt követelte, hogy a kabinet kártalanítsa azokat az embereket, akiket "ilyen módon megrövidített".

Gulyás Gergely múlt heti kormányinfón jelentette be, hogy ebben a ciklusban nem lesz egyéni nyugdíjszámla. A jelenlegi felosztó-kirovó rendszeren a következő években nem változtatnak. A kormány még 2013-ban ígérte meg: még az év végéig jóváírják a 2013 előtti összegeket, beleértve a korábbi magán-nyugdíjpénztári rendszerben teljesített és az állami rendszerbe átkerülő befizetéseket is.

"Még májusban bejelentjük a gazdaságpolitikai akciótervet, az utolsó simításokat végezzük rajta" –mondta Gulyás Gergely. Erre azért van szükség, hogy a gazdaság hosszú távon is tartósan tudjon növekedni.

Dobrev Klára a legkedveltebb az EP-listavezetők között

A Fidesz jelöltje az utolsó lett. Dobrev Klára, a DK listavezetője a legszimpatikusabb jelölt az európai parlamenti választások indulói közül, derült ki az IDEA Intézet felméréséből is. Korábban erre jutott a Medián is - írja a HVG. Dobrev Klárát a momentumos Cseh Katalin, illetve a szocialista jelölt Tóth Bertalan követi.

Figyelmébe ajánljuk