Matolcsy fia méregdrága Porschékat gyűjt

  • narancs.hu
  • 2019. április 23.

Belpol

A "régi"autókat nem presztízsük, hanem különlegességük miatt vásárolta.

Nagyon úgy tűnik, hogy a mesés vagyonra szert tett jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám bevételének egy részét Porschékra szórja el.

Olvasói forrására hivatkozva ugyanis arról ír az Átlátszó, hogy Matolcsy Ádám nem kevesebb, mint négy Porsche 911 Targa típusú "young timer"  autó tulajdonosa.

A Porschékból három sokáig abban a garázsban állt, amelyek a 444.hu által még 2016-ban bemutatott, Matolcsy Ádám által használt loftlakás közvetlen közelében van, és ahol a luxuslakásnak otthont adó Riverloft-ház más lakói is parkolnak az autóikkal.

De ha ez nem volna elég bizonyíték a falra helyezett parkolóhely-feliratok jelezték, hogy a Porschék parkolóhelyei az egykor Matolcsy Ádám által vezetett és a Magyar Stratégiai Zrt. nevű cégén keresztül tulajdonolt New Wave Média Group Kft. számára voltak fenntartva.

A portál arról is ír, hogy a Porsche-gyűjtemény parkolóhelyet váltott és a Millenáris Mélygarázsba költözött. A gyűjtemény negyedik darabját itt fedezték fel. Bár a négy autó itt nem egymás mellett áll, de a mögöttük lévő falon ugyanúgy felirat jelzi a parkolóhely “bérletes” használóját, amely ezúttal a New Wave Kft.

A négy autó becsült értéke összesen 60 – 70 millió forintra tehető.

Az Átlátszó az üggyel kapcsolatban megkereste Matolcsy Ádámot, aki e-mailben válaszolt a kérdéseikre. Válaszlevelében megerősítette: a négy “régi” Porsche 911 valóban az ő tulajdona. Mint elmondta, az autókat nem presztízsük, hanem különlegességük miatt választotta. A vállalkozó azt is elárulta, hogy annak reményében vásárolt befektetési céllal ugyanolyan kivitelű és típusú autókat, hogy így egy későbbi együttértékesítés esetén nagyobb értéknövekedést érjen el velük.

Matolcsy György fiának természetesen jár az uniós támogatás, ha külföldi kiállításra megy

Ömlik a közpénz a bútorgyárba. Kevesebb mint két év alatt negyedszer nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást Matolcsy György jegybankelnök fiának érdekeltsége - írja a 24.hu. Matolcsy Ádám bútorgyára ezúttal csaknem tízmillió forintban részesül, hogy külföldi kiállításokon vehessen részt. Összesítésben ez azt jelenti, hogy eddig az ifjabb Matolcsy cégének tulajdonában álló Balaton Bútor Kft.

Figyelmébe ajánljuk