Dobrev Klára a legkedveltebb az EP-listavezetők között

  • narancs.hu
  • 2019. április 23.

Belpol

A Fidesz jelöltje az utolsó lett.

Dobrev Klára, a DK listavezetője a legszimpatikusabb jelölt az európai parlamenti választások indulói közül, derült ki az IDEA Intézet felméréséből is. Korábban erre jutott a Medián is – írja a HVG.

Dobrev Klárát a momentumos Cseh Katalin, illetve a szocialista jelölt Tóth Bertalan követi. Az LMP színeiben induló Vágó Gábor és a jobbikos Gyöngyösi Márton az 5. és a 6. helyre futott be, míg a kormánypárt jelöltje, Trócsányi László az utolsó helyen végzett.

Dobrev Klárát a saját pártja mellett az MSZP és a Momentum támogatói szimpatikusabbnak ítélték a többi listavezetőhöz képest.

A DK listavezetőjét követő Cseh Katalin az összes megkérdezettnél, a párt preferenciájukban bizonytalanoknál, illetve az azt fel nem vállalók körében is a második helyen végzett, mivel a Momentum szavazói mellett, magasabb értékelést kapott az MSZP és a DK támogatóitól is. A listák egyébként egyformák: a DK és a Momentum listavezetőjét a szocialista Tóth Bertalan, az LMP-s Vágó Gábor, majd a jobbikos Gyöngyösi Márton követi.

Nem meglepetés, hogy az egyes szavazótáborok leginkább a saját listavezetőjükkel szimpatizálnak. Az már jóval érdekesebb, hogy Trócsányi László, a  kormányzó Fidesz jelöltje, igazságügyminiszter,  az összes listán az utolsó helyre szorult.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.