Fischer Ádám: Az Európai Parlamentnek lehetősége és kötelessége megmenteni Magyarországot a populizmustól

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 12.

Belpol

A karmester a Guardian lapjain szólt Európához.

"A hazámat megmérgezi a populizmus, az EU-nak Magyarország mellé kell állnia" címmel tett közzé véleménycikket Fischer Ádám karmester a Guardianben.

My country is being poisoned by populism. The EU must stand with Hungary | Ádám Fischer

Human rights are under attack from populist and nationalist movements across the world - in Hungary, Italy, Poland, the US and elsewhere. These forces encourage their supporters to look inward and reject the outsider, whether it is an idea or a migrant on a boat.

Fischer szerint a nacionalista, populista mozgalmak Magyarország mellett Lengyelországban, Olaszországban és az USA-ban is előretörtek. Ezek befelé fordulásra és minden kívülálló elutasítására ösztönzik támogatóikat.

Fischer a populista, "America first" típusú politikát ahhoz hasonlítja, mintha egy zenekarban az első hegedűs a többiekre való tekintet nélkül a saját ritmusában kezdene játszani. "Az Európai Parlament képviselőinek lehetőségük van rá - és szerintem kötelességük is -, hogy megmentsék Magyarországot saját populista disszonanciájától" - írja.

Ha nem vonják ellenőrzés alá Orbánt, folytatni fogja a populizmus aláásását és a kisebbségek marginalizálását. A 7-es cikkely szerinti eljárás megindítása ellenben arra ösztönözheti a magyarokat Fischer szerint, hogy a kormány alattomos propagandája mögé nézzenek.

Neked ajánljuk