Tibi atya Orbánnak: Ilyesmire csak a legelvetemültebb marketinges pszichopaták képesek

  • G. M.
  • 2018. szeptember 12.

Belpol

Nyílt levelet írt a Facebook sztárja a miniszterelnöknek, és felajánlja segítségét, ami ugyan adóforintokba kerülne, de meg sem közelítené a migránsok elleni kampányáradat összegét.

„Ilyesmire csak a legelvetemültebb marketinges pszichopaták képesek” – írja Orbán Viktornak címzett nyílt levelében Tibi atya arra reagálva, hogy a kormánypárti lapok az utóbbi napokban az ő nyakába akarták varrni az erőszakolós ügyet (az egyik budapesti vendéglőben egy nőt megerőszakoló férfit kedden fogták el a rendőrök Ausztriában).

A Facebook-oldalán közzétett levélben a Tibi atya ismét leírja, hogy nem igaz, amit a kormánypárti lapok állították, miszerint az ő éttermében történt a hétvégi nemi erőszak, amit a vádak szerint egy 18 éves afgán származású férfi követett el: „Politikai bosszúból Tibi atyát kamuzni valakinek a nemi erőszakos tragédiája mögé annyira hitvány gyakorlat, mint marketingcélokkal kedvezményes telefon-percdíjakat biztosítani egy buszbalesetben elhunyt gyermek családjának: ilyesmire csak a legelvetemültebb marketinges pszichopaták képesek.”

A levélben Tibi atya elárulja, hogy a nemi erőszakos bűncselekmények és családon belüli erőszak megakadályozására állami pénzen szeretne biztonsági szolgálatot létrehozni. Ez szerinte ugyan adóforintokba kerülne, de költsége meg sem közelítené a migránsok elleni kampányáradat összegét. Személyes találkozót is kér Orbántól, és azt írja, hogy „ha elfogadja, egyetlen stadion árából látványosan és közérthetően oldana meg egy jelenleg létező problémát, amit az ellenzék maradéka is kénytelen lenne tudomásul venni”.

Tibi atya a Facebook egyik legnagyobb sztárja, oldalát több mint 1,3 millió ember követi. Mára valójában akkora márkanév lett az alkoholista, folyton poénkodó pap figurája, hogy kitalálói 2016-ban Humbák Művek néven kocsmát hoztak létre az Erzsébet körúton. Bár korábban Tibi nem igazán érintett politikai témákat, ez Orbán Viktor március 15-i, elégtétellel fenyegető beszéde után megváltozott: akkor példátlannak ítélte a kormányfő szavait, és azt írta, hogy „amikor egy miniszterelnök választások utáni megtorlással fenyeget, akkor nem olyan határt lép át, ahonnan van visszaút”.

Figyelmébe ajánljuk