Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 3.

Belpol

A vezetők csak 88 százaléka használja helyesen a biztonsági övet. 

Augusztus 3-án fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség – írja a rendőrség közlekedésbiztonsági oldala, a kreszvaltozas.hu

A közlemény szerint az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2023. márciusában indította el a „CSAT(T)LAKOZZ!” kampányt, amely a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára hívja fel a figyelmet. 

Tavaly készített egy felmérést az ORFK, amiből kiderül, hogy 

országosan a személygépjárművekben a járművezetők 88,5 százaléka, az első ülésen utazók 87,3 százaléka, a hátsó utasok 57,1 százaléka használta helyesen a biztonsági övét.

Az út menti megfigyelések alapján az arra kötelezett gyermekek 60,9 százaléka utazott gyermekbiztonsági rendszerben megfelelően rögzítve, további 25% ilyen rendszerben ült, de nem volt becsatolva, vagy kizárólag felnőtt biztonsági övvel volt rögzítve, a gyermekek 14 százaléka biztonságiöv-, vagy gyermekvédelmi eszköz használata nélkül utazott.

Csütörtökön, azaz 2023. augusztus 3-án egy ilyen nap lesz, a rendőrség fokozottan ellenőrzi a biztonsági eszközök használatát 6:00 és 21:00 óra között. Az ellenőrzés alapvető célja a közlekedésbiztonság javítása, a személysérüléses közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, valamint a baleseti sérülések súlyossági fokának mérséklése, írja a rendőrség. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk