Folytatja az akciót az aHang: maradjon el végleg a tűzijáték

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 21.

Belpol

Ez most a legtöbb ember által aláírt aktív petíció Magyarországon.

Bár az ünnepi tűzijátékot az időjárás miatt elhalasztották augusztus 27-én este kilenc órára, az aHang folytatja a tiltakozást annak érdekében, hogy ne rendezzék meg a látványosságot.

A véleménynyilvánító kampányok szervezésével foglalkozó szervezet tájékoztatása szerint ezt a petíciót eddig több mint 193 ezren írták alá. Ez a tiltakozás mozgatta meg eddig a legnagyobb tömeget az aHang oldalán, egyben a legtöbb ember által aláírt aktív, aktuális petíció is Magyarországon.

Az aHang az aláírásgyűjtés elindítása mellett akciókkal hívta fel a figyelmet a tűzijátékok környezetkárosító hatására, illetve arra, hogy meg kell állítani az ésszerűtlen költekezést. Videón mutatja be, mit szólnak a járókelők az augusztus 20-i pirotechnikai látványosságról.

Kereste Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztost, aki a szervezet megítélésre szerint nem adott érdemleges választ arra a kérdésre, hogy támogatja-e a budapesti tűzijáték megrendezését. 

Az aHang átadta a Magyar Turisztikai Ügynökségnek összegyűjtött aláírásokat, és egy kérdéssort, amelyben a tűzijátékkal kapcsolatos szerződésekre, kifizetésekre várják a választ.

 Az eredetileg tervezett tűzijáték előtti héten több mint 150 önkéntes terjesztett matricákat, plakátokat és kitűzőket, amelyek a tűzijáték elmaradása mellett érvelnek. Ez az akció az után sem állt meg, hogy a látványosságot elhalasztották. 

„A kormánynak be kell látnia, hogy erőlködés és további pénzszórás helyett engednie kellene a tiltakozó tömegnek, és le kell mondani az idei tűzijátékot, illetve a jövőben egy olcsóbb és fenntarthatóbb alternatívát keresni, hiszen az államalapítás ünnepe láthatóan a kimagaslóan költséges és környezetkárosító tűzijáték nélkül is tömegeket mozdít meg” – írja az aHang.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk