Göd-ÉRT: Nem függesztették fel a Samsung éjszakai működését

  • narancs.hu
  • 2023. december 3.

Belpol

A helyi civil szervezet azt írta, valójában egy hűtőtorony és régi kazánház működését függesztették fel, a további körülbelül 80 darab zajkeltő forrás korlátozás nélkül működik. 

Ahogyan arról vasárnap lapunk is beszámolt az Index.hu nyomán, a Pest megyei kormányhivatal környezetvédelmi határozata értelmében felfüggesztik a gödi Samsung SDI akkumulátorgyár éjszakai működését a határértéket túllépő zajszint miatt. 

Ugyanakkor a helyben működő környezetvédelmi civil szervezet, a Göd-ÉRT Egyesület kiadott egy közleményt, miszerint valótlan hír jelent meg a hírportálon. 

„Egy hűtőtorony és a régi kazánház (már működnek az új kazánok!!) működését függesztette fel a hatóság ideiglenesen az éjszakai órákra a zajszintre hivatkozva, ez kiderül a tegnap kiadott, környezethasználati engedélyről szóló határozatból” – fogalmaz az egyesület, hozzátéve, 

a kiadott engedély valójában biztosítja a gyár további zajos működését – a többi, körülbelül 80 darab zajkeltő forrás korlátozás nélkül működhet.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk