Közel négy óra késéssel értek az utasok Budapestről Sopronba

  • narancs.hu
  • 2023. december 3.

Belpol

Újabb kínos történet a MÁV jóvoltából. 

230 perc késsésel értek Budapestről Sopronba az utasok december 1-jén – írja a Telex olvasói beszámoló alapján. 

Az olvasó szerint Tatabányára még sikeresen megérkeztek vonatpotló autóbusszal, ahol átszálltak a vonatra. Később közölték velük, hogy Tatán meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért nem indultak el, ezért ismét át kell szállniuk pótlóbuszra. Azt a tájékoztatást kapták, hogy elviszik őket „talán Almásfüzitőig”, ahonnan vonattal lehet majd továbbmenni. A pótlók viszont csak hosszas várakozás után futottak be. 

A busz végül elindult Almásfüzitő irányába, de Vertésszőlősön megsérült (a település hét kilométerre van Tatabányától). Aztán jött egy másik vonatpótló, de sofőr nem ismerte a megállókat, ezért jelentősen nőtt a menetidő. Aztán jött az újabb kellemetlen meglepetés Almásfüzitőn: a Győr irányába menő InterCity elment, csak annyit mondtak nekik, hogy „talán lesz egy vonat körülbelül egy óra múlva”. 

Egy órát vártak a hidegben, mire megékrezett a G10-es gyorsított személyvonat, ami Győrig vitte őket. Onnantól már nem lépett fel több probléma. A portál olvasó nem tudja, hogy a Szombathely felé menők mikor értek végül meg. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében. 

Búcsú a gonosztól

A német író, Otfried Preuβler (1923–2013) művei közül itthon leginkább a Torzonborzról, a rablóról (eredeti nevén Hotzenplotz) szóló történeteket ismerjük.

Kedvezmény

Az idén 125 éves Közlekedési Múzeumot bombatalálat érte a 2. világháborúban, az épület és a gyűjtemény nagy része elpusztult. Csak 1965-ben nyílt meg újra, majd ötven éven át működött, a hiányosságai ellenére is hatalmas érdeklődés mellett. A Liget-projekt azonban a Közlekedési Múzeumot sem kímélte, 2015-ben bezárták, 2017-ben lebontották.