Felfüggesztették a gödi Samsung-gyár éjszakai működését

  • narancs.hu
  • 2023. december 3.

Belpol

Nem tudták lecsökkenteni a zajszintet, ezért éjszakára bezár a gyár. 

A Pest megyei kormányhivatal pénteken kiadott környezetvédelmi határozata értelmében felfüggesztik a gödi Samsung SDI akkumulátorgyár éjszakai működését a határértéket túllépő zajszint miatt – számolt be az Index

A lap arról írt, hogy a zajcsökkentési intézkedések ellenére továbbra is túl magas zajszintet ér el a gyár hűtőtornya, valamint a régi kazánházak működése az éjszakai időszakban (este 10 óra és 6 óra között), ezért döntött a kormányhivatal a gyár éjszakai felfüggesztéséről. 

A Samsung SDI még 2017 decemberében döntött úgy, hogy 450 milliárd forintos beruházást valósít meg Göd térségében. 2022 januárjában érte el a teljes termelési kapacitását, havonta több mint hatmillió darab akkumulátorcellát szállít, és 1200 új közvetlen munkahelyet teremtett. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk