Gond nélkül ki lehet vezetni az ársapkákat az agrárminiszter szerint

  • narancs.hu
  • 2023. február 9.

Belpol

Nagy István megerősítette, hogy információi szerint április 30-ig biztosan maradnak a hatósági árak.

20-80 százalékkal nőtt a kereslet a hatósági áras élelmiszerek iránt – mondta Nagy István a napi.hu-nak adott interjújában annak igazolásaként, hogy az alapvető élelmiszerek árának rögzítése olyan "szociális intézkedés volt, amely be is töltötte a szerepét".

Az agrárminiszter Nagy Nárton gazdaságfejlesztési miniszter korábbi kijelentéseihez hasonlóan beszélt arról, hogy a kiskereskedelmi láncok eltúlzott áremeléseket hajtottak végre az árstopra hivatkozva. Ehhez hozzátette, hogy

a Gazdasági Versenyhivatal is kiemelten kezeli az élelmiszer-infláció ügyét". Azt vizsgálják, hogy az üzletláncok tudatosan, összehangolva hajtottak-e végre szélsőséges mértékű áremelkedést.

Nagy István szerint mindenesetre a kedvező piaci folyamatok (elsősorban a mezőgazdasági termékek és az energia nemzetközi árának mérséklődése) miatt

meg lehet úgy szüntetni az árstopot, hogy a kivezetéssel kialakuló piaci árak ne okozzanak már komoly költségnövekedést a lakosságnak.

A miniszter azt is hozzátette, hogy a piac is úgy készül, hogy április végéig maradnak az ársapkák.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk