Gulyás: Felelőtlenség, de nem lehet megtiltani a dubajozást

  • narancs.hu
  • 2021. március 22.

Belpol

Hadházy Ákos Mende polgármesteréről írt, aki Zanzibáron járt.

„A Pest megyei Mende község polgármestere családjával a mesés Zanzibár tengerpartján tette elviselhetőbbé magának a járvány sanyarú időszakát. Ha Mészáros Lőrinc dubajozni járhat, akkor Kaszanyi József, egy választott politikus miért ne tanulmányozhatná Zanzibáron az ottani járványvédelmet?” – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon hétfőn.

A politikus emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a minap azt kérte, hogy a járvány megfékezése érdekében ne utazzon most senki Dubajba, se „Tanganyikába”.   „Tanganyika mondjuk már régen nem létezik, mert Zanzibár szigetével egyesült, és így lett belőle Tanzánia, úgyhogy én azt hiszem, a miniszterelnök inkább Zanzibárra gondolhatott, amikor a híveinek az utazást megtiltotta. Mindegy, úgysem hallgat rá sem a Gázszerelő, sem a Polgármester, és még ki tudja, hányan” – írta Hadházy.

A Pest megyei Mende község polgármestere családjával a mesés Zanzibár tengerpartján tette elviselhetőbbé magának a...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. március 21., vasárnap

Mészáros Lőrinc egy héttel ezelőtti repülőútja az országgyűlésben is szóba került hétfőn.  A 24.hu tudósítása szerint Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa a parlamentben azt kérdezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől, lesz-e valamilyen következménye annak, hogy a kormányfő kifejezetten kérése ellenére pont a barátja, az állami közbeszerzések állandó nyertese töltötte Dubajban az ünnepi hosszú hétvégét. 

Gulyás azt mondta, a kormány tényleg úgy gondolja, hogy a politikusok mellett az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatniuk a járványhelyzetben. Felelőtlenség ilyenkor Dubajba utazni, de nem ismeri a miniszterelnök barátait, és nem zárja ki, hogy valaki üzleti úton járt ott. A kormány adhat erkölcsi, elvi iránymutatást, de attól, hogy valaki ezt nem tartja be, még nem éri jogi szankció. Gulyás azt mondta, várja az ellenzék javaslatait azzal kapcsolatban, milyen külföldi utazásokat tiltsanak meg.

Figyelmébe ajánljuk