Gyerekekkel vitették a keresztet Makón, hogy újrajátsszák Jézus Golgotára vezető útját

  • narancs.hu
  • 2023. április 6.

Belpol

A polgármester meg mutogatja. Itt a húsvét.

"A Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola által szervezett Városi keresztutat jártuk végig ma reggel az iskola diákjaival, pedagógusaival közösen, megelevenítve és jelenvalóvá téve Jézus Krisztus Golgotára vezető útját. Az imádságos programot a Kálvária kápolnánál bemutatott szentmisével zártuk"

írta Facebook oldalán Makó fideszes polgármestere, Farkas Éva Erzsébet, aki bejegyzéséhez fotókat is posztolt, így látható amint általános iskolás gyerekek cipelnek az utcán egy méretes fakeresztet, miközben római katonáknak öltözött férfiak kísérik őket.

 
Fotó: Facebook/Farkas Éva Erzsébet

 
Fotó: Facebook/Farkas Éva Erzsébet

 
Fotó: Facebook/Farkas Éva Erzsébet

Mindehhez sok mindent hozzá lehetne fűzni, de nehéz a döbbenet okán. Mindenki eldöntheti,

mennyire ízléses és edukatív gyerekeket ily módon bevonni egy Jézus szenvedéseit és keresztre feszítésének eseményeit bemutató eseménybe, amit ráadásul a polgármester a politikai profilján mutogat.

Vajon minden gyerek szüleit megkérdezték, beleegyeznek-e abba, hogy az eseményen való részvétellel a polgármester a gyerekét közösségi tartalmában szerepeltesse?

A polgármester bejegyzését a 444.hu vette észre. Farkas Éva Erzsébet a képekhez még hozzátette, hogy "hálatelt szívvel" köszöni "a nagyheti gondolatokat, a közös éneklést, imádságokat". 

Vélhetően a keresztet cipelő gyerekeknek pedig azt üzente: "A keresztút kegyelmi ideje váljék Isten dicsőségére és lelkünk üdvösségére!"

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk