Gyurcsány: El tudják képzelni Bélát, akit nem engednek be a kocsmába, mert kínos ember? A mi Viktorunk olyan, mint Béla

  • narancs.hu
  • 2024. július 13.

Belpol

Erősen kezdődik a szombat reggel. 

„El tudják képzelni a helyzetet, amikor a falusi kocsmába nem engedik be Bélát, mert nem odavaló, mert Béla kínos ember, akinek a jelenlétében mindenki pocsékul érzi magát. Ha meg mégis bemegy, akkor a többiek elhúzódnak, csendesebb lesz a beszélgetés, csak arra várnak, hogy menjen már el Béla. Még rosszabb, ha Béla nem veszi észre, hogy mindenki más szerint ő egy kínos pasas, és félreértve a helyzetet, azt hiszi, hogy azért nem áll vele senki szóba, mert félnek tőle. A mi Viktorunk olyan, mint Béla” – írja Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szombat reggel „Orbán a szégyenember” című bejegyzésében.

Gyurcsány szerint Béla, vagyis Viktor, nem veszi észre, hogy nem Európa erős embere, hanem a legkínosabb fickó a földrészen.  Az egyetlen miniszterelnök, aki olyan európai pártszövetségbe vitte be a pártját (Patriots for Europe), amely köré a többiek úgynevezett „cordon sanitaire”-t húztak.

„Ez az eredetileg a járványügyben használt francia kifejezés azt az egészségügyi karantént, zárlatot jelenti, amelyet azért állítanak fel, hogy a fertőző betegség ne jusson ki egy körülzárt helyről. Európában pár évtizede ezt használják azokra a politikusokra, pártokra, frakciókra, akiket, amelyeket távol kell tartani az egészséges közélettől, akiktől félteni kell az európai életet, a hétköznapok még létező nyugalmát. Verheti a mellét Orbán, hogy elfoglalta Európát, ma a 720 fős parlamentben ez a csoport összesen 84 főt számlál. És igen, senki nem áll velük szóba” – fogalmaz Gyurcsány, 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

An American Hero

  • - ts -

Az idén kicsit megbicsaklott Bruce Spring­steen és az E Street Band nagyszabású világ körüli turnéja; pont a hozzánk legközelebb eső szakasz esett ki, elmaradt másik három mellett a prágai koncert is. 2025 júniusában térnek majd vissza, hogy pótolják a koncerteket.

A big band mint titkos társaság

A neves fiatal zenekarvezetők közül Darcy James Argue-t érte az a megtiszteltetés, hogy a hr-Bigband, vagyis a Frankfurtban működő tartományi rádiós nagyzenekar rezidens zeneszerzője legyen. (Ez az a német együttes, amelynek Tony Lakatos volt az egyik szaxofonos szólistája 1993 és 2020 között.)