Ha nincs elég tanár az érettségik lebonyolításához, olyanok is bevonhatók, akik nem az adott intézményben dolgoznak

  • narancs.hu
  • 2020. április 21.

Belpol

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár erről tájékoztatta az intézményeket.

Ahogy arról hétfőn mi is beszámoltunk, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár arról beszélt, hogy "érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet".

Jelenlegi az a terv, hogy május 4-21. között bonyolítják le az érettségivizsgákat, vagyis pont abban az időszakban, amikorra a kormány várja a koronavírus-járvány tetőzését.

Hétfőn éjjel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta Maruzsa Zoltán hétfői ajánlását. Az államtitkár a levelet a középszintű érettségi vizsgák megszervezésével kapcsolatban küldte az iskoláknak.

Az ajánlás többek között arra is kiterjed, hogy "az érettségik lebonyolításánál olyan tanári végzettséggel rendelkező pedagógusok is bevonhatók, akikkel az intézmény nem áll jogviszonyban." Majd hozzátette: "amennyiben a felügyelethez nem áll rendelkezésre megfelelő számú kolléga, azt jelezzék a fenntartó illetve a kormányhivatal felé, hogy időben kezelni lehessen a problémát."

Neked ajánljuk