Hadházy feljelentést tett, amiért Tiborcz turai kastélyszállójába hétvégén is érkeztek vendégek

  • narancs.hu
  • 2021. április 12.

Belpol

Szerinte „valószínűtlen, hogy valaki szombat este érkezik a párjával üzletelni vagy okosodni a fővárostól egy órányira fekvő luxuskastélyba”.

„Úgy tűnik, Tiborcz luxus szállodájára nem vonatkoznak a szigorú járványvédelmi szabályok (...) Több jelzést kaptam arról, hogy a turai Botaniq Hotel a járvány alatt is üzemel. Leginkább a hétvégi napokon van tele luxusautókkal a szálloda parkolója, amiről többen képeket is küldtek” – írja Hadházy Ákos a Facebook-oldalán, aki szombaton el is ment a helyszínre, és azt tapasztalta, hogy „Tiborcz szállodája minden jel szerint gond nélkül üzemel”. Az országgyűlési képviselő ottjártakor is „luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók”, „egy hölgy és egy úr pedig éppen akkor, szombat este hétkor érkezett a kapuhoz”.

A járványhelyzet miatt jelenleg is érvényben lévő rendelet szerint a szállodák csak üzleti és oktatási céllak érkező vendégeket fogadhatnak – erre Hadházy is emlékeztet. Hozzátette, szerinte„valószínűtlen, hogy valaki szombat este érkezik a párjával üzletelni vagy okosodni a fővárostól egy órányira fekvő luxus kastélyba”.

Emiatt szombaton este bejelentést tett a rendőrségen a járványügyi szabályok megsértése miatt. „A héten megpróbálom megtudni, mire jutott a szerv, milyen oktatás folyt Turán” – tette hozzá.

(Facebook/Hadházy Ákos)

Neked ajánljuk