Hadházy megkezdte napszámosként a közmunkát egy szekszárdi kertészetben

  • narancs.hu
  • 2021. május 3.

Belpol

Bár a képviselő nem érzi úgy, hogy törvénysértést követett volna el, úgy látja, "a diktatúrába vezető úton mindig eljön egy pont, amikor már olyan törvényeket hoznak, amelyeket muszáj megszegni".

A dudálós tüntetések megszervezéséért kiszabott büntetését bár az állatorvosi végzettségű Hadházy Ákos először egy egészségügyi intézményben szerette volna ledolgozni segédápolóként, mivel azt nem engedélyezték, kénytelen napszámosként dolgozni. Ahogy arról a képviselő a Facebook oldalán beszámolt, hétfőn a szekszárdi Kolping Iskola kertészetében kezdte meg a munkát. 38 napot fog itt dolgozni, naponta 6 órát, heti minimum egy napon. 

"A büntetést ki is fizethettem volna, de azon kívül, hogy semmi kedvem Orbán rendőrségének fizetni" – írja a politikus. Hozzáteszi, hogy ezzel a 38 nappal három üzenetre szeretné nyomatékosan felhívni a figyelmet.

Szerinte "Orbán nagyon fél a tüntetésektől, sztrájkoktól, attól, hogy hirtelen sok ember fejezi ki egyszerre: elég volt!" 

Úgy látja, ha csak néhány ember ember tiltakozik, az nem fog megoldani semmit. "Csak annyi történik, hogy az a néhány ember, aki fel meri emelni a hangját, valódi kockázatot vállal. A diktatúra jelenlegi szakaszában csak pénzbüntetést vagy egy kis mezőgazdasági munkát, de ha úgy gondoljuk, hogy lájkolgatással megdönthető a rendszer, akkor később többet is."

"Elképzelhető, hogy – bizonyos szempontból nézve – valóban követtem el törvénysértést, amikor a teljesen járványbiztos tiltakozási formát meghirdettem. A bíróság így gondolta, én másként. De

a diktatúrába vezető úton mindig eljön egy pont, amikor már olyan törvényeket hoznak, amelyeket muszáj megszegni. Ilyen törvény az, ami a járványra hivatkozva teljesen megtilt minden tiltakozást, nyomásgyakorlást akkor is, ha az semmilyen veszéllyel nem jár. És ilyen törvény az is, amelyik egyetlen nap alatt ezer milliárdot tesz át fideszes zsebekbe.

(Facebook/Hadházy Ákos)

Figyelmébe ajánljuk