Handó Tünde hazugsággal és "összejátszással" vádolja az őt ellenőrző testületet

  • narancs.hu
  • 2019. február 8.

Belpol

Erről egy minden bíróhoz eljuttatott levélben írt.

Az Országos Bírói Tanács (OBT) szerdai ülésén február 22-ig adott határidőt Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének, hogy válaszoljon az általuk felvetett törvényességi aggályokra, elsősorban a szabálytalan bírói és bírósági vezetői kinevezésekre.

Ha ez elmarad, az OBT levonja a következtetéseket, és megteszi a szükséges intézkedéseket.

Befenyítette Handó Tündét a Bírói Tanács

Ha hónap végéig nem reagál az észrevételeikre, „megteszik a szükséges lépéseket". A Handó Tünét felügyelő Országos Bírói Tanács (OBT) már 2018 májusában kifogásolta, hogy az OBH elnöke rendszeresen szabálytalanul nevez ki bírókat, és hogy a bírói álláspályázatok elbírálása átláthatatlan módon történik. Handó minderre érdemben nem reagált, csake az őt felügyelni hivatott bírói tanácsot illegitimnek, nem törvényesen működőnek nevezte.

Handó Tünde egy valamennyi bírónak megküldött levélben reagált, amelynek tartalmát a hvg.hu ismerteti.

Handó szerint az OBT április vége óta törvénytelenül működik, tagjai "valótlanságokat állítanak, illetve valós tényeket hamis színben tüntetnek fel."

Azt is írja, "összejátszásra" utal, hogy az OBT közleményéről nem sokkal annak megszületése után több portál is beszámolt, ráadásul mindez időben majdnem egybeesett Keviczki István kiugrott bíró Válasz Online-os interjújának megjelenésével.

Amennyiben Handó és az OBT között nem enyhül az ellentét, a Tanács elvileg kezdeményezheti Handó felmentését az országgyűlésnél, ahol a képviselők kétharmadának kellene ezt megszavaznia.

Figyelmébe ajánljuk