Valami történt Demeter Mártával, talán megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon

  • narancs.hu
  • 2019. február 8.

Belpol

Senki nem fogalmaz egyértelműen, de minden erre utal.

Valószínűleg nem ment át az újabb nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta, az LMP társelnöke, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja - írja az azonnali.hu.

Az átvilágítást Kósa Lajos kezdeményezte Kövér László házelnöknél, miután Demeter honvédségi iratok alapján ugyan kérdés formájában, de gyakorlatilag azt állította, hogy Orbán Viktor lánya egy katonai repülőgépen utazott haza Ciprusról. A kormány szerint csak az Orbán-lány egy névrokonról volt szó.

Az LMP tegnap kiadott egy homályos közleményt, melyben többek közt azt írják, "megrendelésre készült komolytalan nemzetbiztonsági szakvéleményt próbálnak használni a NER védelmére."

Azt is megemlítik, "Kövér László útján tudatták Demeter Mártával, hogy veszélyt jelent a NER-re, és nem tűrik, hogy belelásson az embereket megkárosító játékaikba."

Ebből vonta le az Azonnali azt a következtetést, hogy Demeter valószínűleg nem ment át az átvilágításon, bár ezt a tényt az LMP-től egyébként nem különösebben távol álló portálnak a párt vagy Demeter Márta nem volt hajlandó megerősíteni. Igaz, nem is cáfolták.

Ha Demeter tényleg megbukott az átvilágításon, akkor hamarosan elindul a folyamat, aminek a végén kizárhatják a honvédelmi és rendészeti bizottságból.

Figyelmébe ajánljuk