Három településen lesz ma időközi választás

Belpol

Jászberényben teljes képviselő-testületet választanak, mivel tavaly az egészet feloszlatták.

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Kőröstetétlenben polgármestert, míg Jászberényben és Iregszemcsén a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

A Pest megyei Köröstetétlen községben a korábbi településvezető halála miatt kell időközi választást rendezni. A voksoláson négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 650 helybéli szerepel.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászberényben a város képviselő-testülete tavaly október 17-én döntött úgy, hogy feloszlatja magát. A polgármester-választáson négy jelölt indul, ebből egy függetlenként, egy másik jelölt függetlenként a Fidesz-KDNP támogatásával, egy a Közösen Jászberényért Egyesület és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A tíz egyéni választókerületi képviselői helyre harmincnégy jelölt pályázik, a négy települési kompenzációs listás képviselői helyre pedig huszonnyolc jelöltet jelentettek be. A választói névjegyékben több mint 20 800-an szerepelnek.

A Tolna megyei Iregszemcsén szeptember 28-án mondta ki a feloszlását a képviselő-testület, így itt is polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri tisztségért hat független jelölt indul, a hat képviselői helyért pedig 18, mindannyian függetlenként. A választáson több mint kétezer helybéli szavazhat.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Veszprém megyei Nyirád roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk