Hárommilliárd forintból építik újjá a Lázár János kastélya felé vezető utat

  • narans.hu
  • 2024. szeptember 3.

Belpol

A Magyar Közút tájékoztatása szerint komplex és átfogó munkákra kerül sor.

Kilométerenként mintegy félmilliárd forintot költ a Magyar Közút egy olyan négyszámjegyű mellékútra, amelyen bár alig van forgalom, az M43-asról éppen Lázár János batidai kastélyához vezet – írja az Átlátszó.

Először a szeged365.hu számolt be arról – a Magyar Közútra hivatkozva –, hogy hamarosan útfelújítási munkák indulnak a 4413-as jelű Algyő–Maroslele összekötő út több mint 6 kilométeres szakaszán.

Az összesen bruttó 3,3 milliárd forintos átfogó beruházás a nagyfai bekötőút és az M43-as autópálya felüljáró közötti részt érinti majd.

Az Átlátszó a Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis (KIRA) alapján arról ír, hogy a 4413-as út az algyői Tisza-híd és az M43-as között közel 12 kilométer hosszú, ennek a felét újítják fel, a büntetésvégrehajtás nagyfai börtönéig. Az út azonban nemcsak Algyőre, hanem Lázár János kastélya, a batidai vendégház felé is vezet.

Az Átlátszó megkeresésére a Magyar Közút Zrt. közölte, a 4413-as jelű Algyő–Maroslele összekötő úton komplex és átfogó munkákra kerül sor: „a meglévő pályaszerkezetet teljes elbontják, új pályaszerkezet épül, arra terítik az új aszfaltrétegeket, ráadásul a kérdéses mellékút térségében térfogatváltozó altalaj jellemző, amely rendkívül víz- és fagyérzékeny kötött talajfajta, ez pedig a pályaszerkezet deformációját is okozhatja”. Vagyis Algyőhöz közel sokkal komolyabb és erősebb utat építenek, mint a Magyar Közút Zrt. TOP programjában szereplő más útszakaszok esetében.

A Magyar Közút a lap érdeklődésére hozzátette: „A projekt hazai forrásból, az Építési és Közlekedési Minisztériummal kötött támogatási szerződés alapján valósulhat meg, a kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás során kiválasztott Duna Aszfalt Zrt. végzi. A kivitelező 2024. augusztus 21-én vonult fel a munkaterületre, a munkálatok év végéig tartanak majd.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk