Maruzsa Zoltán: Az intézmény vállal felelősséget a diáktól átvett mobiltelefonért

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 3.

Belpol

„Azért a puding próbája az evés.”

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, „természetesen” az intézmény vállal felelősséget a diáktól átvett mobiltelefonért. Hozzátette:

„Azért a puding próbája az evés.”

A 444.hu az államtitkár kijelentésével kapcsolatban felidézte, a jelek szerint a felelősség kérdése nem minden iskola számára egyértelmű. Egy fővárosi intézményben például a szülőkkel akar aláíratni egy nyilatkozatot, amelyben vállalják a felelősséget azért, ha a leadott telefonnal történik valami. Erről egy érintett szülő számolt be a portálnak, aki egyelőre nem tudja, mi történik, ha nem írja alá a papírt.

Maruzsa Zoltán a rádióban arról is beszélt, hogy rengeteg iskolában eddig is elvették az eszközöket, különböző módon és különböző gyakorlattal. „Mindenkit higgadtságra és némi kivárásra biztatnék, pontosan azért, mert nyilván, amikor az eszközt az adott intézmény elkéri, kikapcsolt állapotban elteszi, abban bízunk, hogy nem fog vele semmi történni abban a néhány órában, amíg vissza nem kapja a tanuló” – fogalmazott az államtitkár.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk