Havi 440 ezer forintos ápolás helyett kikötözték az ágyhoz a kiszáradt, idős férfit

  • narancs.hu
  • 2024. július 29.

Belpol

Hiába keresték az ügyeletes orvost, sokáig nem érték el. 

A kórházi ágyhoz kötözték beteg rokonukat, aki csaknem kiszáradt, az ügyeletes orvost pedig még telefonon sem tudták elérni a Várpalotai Szent Donát Kórházban – számolt be az RTL Híradó. A csatorna beszámolója szerint az időseknek emelt szintű ápolást ígérő, fizetős magánkórház főigazgatója teljes körű vizsgálatot rendelt el az ügyben. Egy nyilatkozó egészségügyi szakember szerint az orvosnak elérhetőnek kellett volna lennie. A beteget pedig csak szigorú szabályok betartásával lehet fizikailag korlátozni.

A várpalotai kórházban fekvő egyik beteg rokona 440 ezer forintot fizetett a szolgáltatásért havonta. „Tegnap látogatási idő alatt a papa ki volt kötve, mind a két keze, mind a két lába, mozdulni se tudott, arra esély sem volt, hogy italt fogyasszon vagy bármi…” – idézte fel a rokon. 

Az ápolók azt mondták, azért kötözték ki az apósát, mert az idős férfi el akart menni a kórházból. Csakhogy a menye szerint „a papa fel se tudta emelni a kezét, nemhogy elment volna valahova”. A család kérésére eloldozták a férfi kezét, de addigra már nagyon kiszáradt. Orvossal nem tudtak egyeztetni a történtekről, pedig szerintük ez a beteg rokonuk állapota miatt is fontos lett volna. „Telefonon felhívtuk az ápolónőket egymás után, mindenki azt mondta, hogy nincsen orvos, nincsen orvos. 300 betegük van, de nincsen orvos.” 

A hozzátartozó azt mondta, a látogatási idő alatt, délután 2-től 5-ig nem érték el az ügyeletes orvost, aki a nővérek szerint nem is volt a kórházban. Végül este 8-kor közölték velük telefonon, hogy már látta orvos a rokonukat. De ma sem kaptak arra magyarázatot, hogy miért csak akkor. „Ha egy egészségügyi intézmény azt hirdeti magáról, hogy olyan magas szintű, hogy folyamatosan orvosi felügyeletet biztosít, akkor azt biztosítsa is” – nyilatkozta a Híradónak Dózsa Csaba egészségügyi közgazdász

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk